Ervaring
Kluwer
Expert/M
Zaakvoerder Frank Celis is afgestudeerd als Fysicus aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien heeft hij eveneens het diploma gehaald van Bijzonder Licentiaat in de Informatica.

Na enkele jaren gewerkt te hebben als wetenschappelijk medewerker aan de VUB, en les te hebben gegeven in hoger en secundair onderwijs in de vakken fysica, wiskunde en informatica, is Frank zich volledig gaan toeleggen op de informatica.

Van 1988 tot 1998 werkte hij achtereenvolgens als programmeur bij Softech en Softhelp, twee software firma's.

Van mei 1998 tot november 2007 was hij werkzaam bij Expert/M - Kluwer software, waar hij als projectleider verantwoordelijk was voor de goede gang van zaken bij het ontwikkelen van de boekhoudpaketten Expert/M Classic, Expert/M for Windows en Expert/M Plus. (
Kluwer software)

Een rechtstreeks gevolg van zijn werk bij Kluwer software (Expert/M) is dat zaakvoerder Frank Celis perfect op de hoogte is van de structuur van de databases achter de boekhoudpakketten Expert/M for Windows en Expert/M Plus. Dit geldt eveneens voor de link-mogelijkheden met beide pakketten.

Op die manier is het mogelijk om :
- rapporten te maken, rechtstreeks gebaseerd op de gegevens in de databank
- bestanden aan te maken om te importeren in de programma's (via ascii of XML)
- vanuit een extern programma gegevens door te geven via een dll of bibliotheekprogramma

Voor meer informatie over de boekhoudpakketten, klik hier.

Vanaf 2008 werkt Frank als freelancer developer voor verschillende KMO's en vooral voor de Total Raffinaderij Antwerpen, waar hij verantwoordelijk is voor de programmatie van verschillende calculatieprogramma's voor contractoren.